Pagina wordt geladen ...
Advies nodig? Bel ons op 0528 23 28 47 of mail naar info@pro-vision.nl

Domotica

De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.

Domotica wordt veelvuldig toegepast in de zorg. Bij deze toepassing van domotica draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de mogelijkheden van dienstverlening van buitenaf. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom iemand domotica nodig heeft. Zo kan iemand die bedlegerig is door middel van domotica bijvoorbeeld een verpleger of verpleegkundige waarschuwen, een deur ontgrendelen voor bezoek of de verlichting in een ruimte in- en uitschakelen. Ook kunnen gordijnen en kan zonwering bediend worden door middel van bijvoorbeeld een tablet, smartphone of bedienpaneel. Wij hebben ruime ervaring in domotica en delen deze ervaring graag met u.

Een andere toepassing voor domotica kan worden gezocht in de particuliere sector. Zo is de term ‘home-automation’ een veel gehoorde uitdrukking in combinatie met domotica. Home-automation zegt al heel veel. Letterlijk zegt het; het automatiseren van je huis. En zo is het ook. Een voorbeeld van domotica is dat er een bedieningspaneel geplaatst wordt in een hal of woonkamer, waarop veel zaken in-en uitgeschakeld kunnen worden. Denk hierbij aan het in- en uitschakelen van verlichting, het automatisch sluiten van gordijnen als verlichting wordt ingeschakeld, het starten van achtergrondmuziek, het inschakelen van een gaskachel, etc. etc. . Met één druk op de knop kunt u een bepaalde sfeer creëren in uw woning. De mogelijkheden met domotica zijn nagenoeg eindeloos en wij verzorgen dit graag voor u.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, per telefoon op nummer 0528-232847 of per mail op info@pro-vision.nl.

merken

sitemap | contact | beter vindbaar dotsolutions