Pagina wordt geladen ...
Advies nodig? Bel ons op 0528 23 28 47 of mail naar info@pro-vision.nl

Touchscreens

Een aanraakscherm (vaak met het Engelse touchscreen aangeduid) is een beeldscherm dat in heel veel verschillende varianten wordt toegepast. Zo is het scherm van uw smartphone of tablet een touchscreen, maar ook bijvoorbeeld het scherm van uw radio-/navigatie unit in uw auto.

Wij passen ‘het touchscreen’ toe in andere situaties en oplossingen.

Zo passen wij het touchscreen vaak, als kleine variant, toe als bedieningspaneel voor uw presentatiesysteem of domotica oplossing. Hierbij monteren wij het touchscreen aan de wand, in de tafel of in een katheder. Klik hier voor meer informatie over besturingssystemen.

Maar veelal gebruiken wij de term ‘touchscreen’ voor grotere schermen die als presentatiescherm of als digitaal schoolbord worden gebruikt.

In het onderwijs wordt het touchscreen steeds meer toegepast en dient het vaak als vervanger voor het digitale bord. (interactief bord met beamer). De kwaliteit van de beelden van een touchscreen is zeer hoog en daardoor is de leesbaarheid beter dan bij projectie. Ook is een touchscreen minder onderhoudsgevoelig. Daarentegen is een combinatie van een digitaal bord met beamer voordeliger. Wij adviseren u natuurlijk graag bij de keuze voor het juiste systeem. Alle systemen kunnen gekoppeld worden aan de vele beschikbare lesmaterialen welke digitaal beschikbaar zijn.

In het bedrijfsleven wordt het touchscreen eveneens veel toegepast. In kleinere omgevingen wordt deze oplossing gezien als de opvolger van de traditionele combinatie van projectiescherm en beamer. Wij bedrukken hier de ‘kleinere omgevingen’, omdat een touchscreen qua bediening natuurlijk wat beperkingen kent. Zoals de naam al aangeeft, wordt het scherm door middel van aanraking bediend. Oftewel, het scherm moet op alle punten aangeraakt kunnen worden. Momenteel leveren wij een 84” scherm als grootste formaat. Dit formaat (213 cm diagonaal)  wordt veel toegepast in het bedrijfsleven. Ook in het onderwijs wordt vaak voor dit formaat gekozen. Uiteraard zijn kleinere formaten leverbaar, zodat we altijd tot een optimale situatie ten opzichte van de ruimte kunnen komen.

Een touchscreen zoals hierboven bedoeld, kan op verschillende manier gemonteerd worden. Zo kunt u kiezen voor een vaste montage, montage op een in hoogte verstelbaar frame of montage op een verrijdbaar frame.

Wij leveren touchschreens van diverse merken, zoals onder andere VidiTouch, Hippo, Ctouch, Sharp, Samsung, Legamaster, Starscreen en Focus.

Meer weten over touchscreens? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, per telefoon op nummer 0528-232847 of per mail op info@pro-vision.nl.

merken

sitemap | contact | ontwerp dotsolutions